Ginop Plusz Projekt | G-BETON KFT: A MAGYAR BETONGYÁR 30/3477-500

Ginop Plusz Projekt

 

 

 


A kedvezményezett neve:G-BETON Ipari- ésKereskedelmi Szolgáltató Kft.

 

A fejlesztés tárgya, célja:Üzemi modernizáció a piaci igényekhez való alkalmazkodáshoz a G-BetonKft-nél. A projekt célja a cég gyulai központi üzemének modernizálása illetve bővítése oly módon, hogy az a folyamatosan fejlődő és növekvő piaci igényeket az elérhető legjobb műszaki színvonalon tudja kiszolgálni a jövőben.

 

A szerződött támogatás összege:286 462 229 Ft

 

A projekt tényleges befejezési dátuma:2022.09.23.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

 

A G-BETON Ipari- és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. a Széchenyi Terv Plusz GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati felhívása keretében 286,46 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt összköltsége 409,23 millió forint.

A G-beton Kft. előkevert betont állít elő és forgalmaz Békés megye egész területén, melyhez kiszállítási és betonszivattyúzási szolgáltatásokat is nyújt. Ezen termékek szinte minden nagyobb épület, építmény kivitelezéséhez nélkülözhetetlenek. A GINOP Plusz projekt keretében beszerzett új, számítógép vezérlésű, modern eszközök révén jobb minőségű betontermékek előállítása és értékesítése vált lehetővé.

A vállalkozás gyula-sióréti központjában került telepítésre egy 100 m3/óra teljesítményű SEMIX 100S4 típusú mobil betonüzem. Az adagolóberendezés vezérlését magyar fejlesztésű szoftver végzi. Ez a gép lényegesen gyorsabban és precízebben állítja elő a különböző célú, és különböző adalékokkal készülő (pl. fagy-, sav-, lúg-, szulfátálló, szálerősített stb.) betonkeveréket, mint a régi keverőüzem.

Beszerzésre került három új, KCP gyártmányú mobil betonpumpa is, mellyel a cég szivattyú-kapacitása 60%-kal nőtt. Közülük a legnagyobb teljesítményű képes akár 41 m magas épületek/építmények felső szintéjére is feljuttatni mixerbetont. Üzembe helyeztek továbbá egy új lánctalpas kotrógépet is a biztonságos és hatékony telepi anyagmozgatás érdekében.

Gondolva a fenntartható fejlődés és a megújuló energiák fontosságára, a projekt részeként megvalósult egy 48 kWp teljesítményű napelemes rendszer, mely által a betonüzem vásárolt elektromos energia felhasználása jelentősen csökkent, ezzel a cég hozzájárul a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A napelemes panelek a telephelyen található gépműhely tetőszerkezetén kerültek elhelyezésre.

A fejlesztés részét képezte továbbá új műveleti terek kialakítása, mely egyrészt takarékosabb alapanyag-felhasználást eredményez az alapanyagok keveredés- és hulladékmentes tárolása révén, ugyanakkor helyet ad az új betonkeverő egységnek és biztosítja az új betonpumpák biztonságos tárolását is.

A projektazonosítója: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03486