Nyító Sajtóközlemény | G-BETON KFT: A MAGYAR BETONGYÁR 30/3477-500

Nyító Sajtóközlemény

 

Sajtóközlemény

ÜZEMI MODERNIZÁCIÓ A PIACI IGÉNYEKHEZ VALÓ ALKALMAZKODÁSHOZ A G-BETON KFT-NÉL

2022/02/25

A G-BETON Ipari- és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be. A fejlesztési elképzelések megvalósítására a Kft. a Széchenyi Terv Plusz program keretében 286,46 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt összköltsége 409,23 millió forint. A projekt célja a cég gyulai központi üzemének modernizálása illetve bővítése oly módon, hogy az a folyamatosan fejlődő és növekvő piaci igényeket az elérhető legjobb műszaki színvonalon tudja kiszolgálni a jövőben.

A G-beton Kft. előkevert betont állít elő és forgalmaz Békés megye egész területén, melyhez kiszállítási és betonszivattyúzási szolgáltatásokat is nyújt. Ezen termékek szinte minden nagyobb épülethez, építményhez nélkülözhetetlenek. A cég korábban használt berendezések vásárlásával fejlesztette tevékenységét, viszont a GINOP Plusz projekt keretében beszerzendő új, számítógép vezérlésű, modern eszközök jobb minőségű betontermékek előállítását teszik lehetővé és lényegesen hatékonyabban működtethetők, mint a korábban alkalmazott technológiák.

A vállalkozás gyula-sióréti központjában kerül telepítésre egy 100 m3/óra teljesítményű SEMIX 100S4 típusú mobil betonüzem. Az adagolóberendezés vezérlését magyar fejlesztésű szoftver végzi. Ez a gép lényegesen gyorsabban és precízebben állítja elő a különböző célú, és különböző adalékokkal készülő (pl. fagy-, sav-, lúg-, szulfátálló, szálerősített stb.) betonkeveréket, mint a régi keverőüzem.

Beszerzésre kerül három új, mobil betonpumpa is, mellyel a cég szivattyú-kapacitása 60%-kal nő. Közülük a legnagyobb teljesítményű képes akár 35 m magas épületek/építmények felső szintéjére is feljuttatni mixerbetont, mely egy jelentős technikai előrelépés, és a cég értékesítési lehetőségeit kiterjeszti.

Gondolva a fenntartható fejlődés és a megújuló energiák fontosságára, a projekt részeként megvalósul egy 48 kWp teljesítményű napelemes rendszer, mely révén a telep vásárolt elektromos energia felhasználása jelentősen csökken, ezzel hozzájárulnak globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. A napelemek a telephelyen található gépműhely tetőszerkezetén kerülnek elhelyezésre.

A fejlesztés részét képezi továbbá egy 2600 m2 felületű térbeton műveleti tér kialakítása, mely egyrészt takarékosabb alapanyag-felhasználást eredményez az alapanyagok keveredés- és hulladékmentes tárolása révén, ugyanakkor biztosítja a beszerzésre kerülő új betonpumpák biztonságos tárolását is. A beruházás 2022. I. negyedévében zárul.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03486

 

További információ kérhető:

Várhelyi Zoltán projektmenedzser

Elérhetőség: varhelyi@yahoo.com